چطور مواد غذایی را ضد عفونی کنیم؟

ویروس کرونا و موادغذایی

این روزها دغدغه افراد پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا است. این ویروس اواخر سال ۲۰۱۹میلادی در چین شیوع پیدا کرد و به سرعت بیشتر کشورهای جهان از جمله ایران را درگیر کرد. این ویروس با علائم سرماخوردگی ظاهر می‌شود و طی مدت کوتاهی به ریه‌ها حمله می‌کند و باعث بروز مشکلات تنفسی می‌شود.

دو نکته مهم

  • مواد غذایی که از سوپرمارکت و یا فروشگاه‌های زنجیره‌ای خریداری می‌کنید در معرض آلودگی و میکروب قرار دارد، بعد از خرید بسته‌های مواد غذایی مثل ماکارونی، بطری شیر، رب گوجه و… را با یک دستمال آغشته به مواد ضدعفونی، تمیز کنید و بعد در یخچال و کابینت قرار دهید.
  • میوه و سبزیجات را نیز قبل از قرار دادن در یخچال شسته و ضدعفونی کنید، محیط سرد و تاریک یخچال و فریزر محل خوبی برای ماندگاری ویروس کرونا است. در این مدت پلاستیک مواد غذایی را دور بریزید.

خانه و مواد غذایی خود را ایمن نگه دارید

وقتی صحبت از ایمنی مواد غذایی است، دانستن چگونگی تمیز کردن، ضد عفونی کردن و ضد عفونی کردن ظروف، سطوح و سایر مواردی که با مواد غذایی شما در تماس هستند بسیار مهم است. تمیز کردنو ضدعفونی کردن بخش بزرگی از روپوش ایمنی مواد غذایی شماست و انجام درست آنها به پیشگیری از بیماری ناشی از غذا می‌انجامد.

چگونه آشپزخانه را پاک کنیم؟

اما چطور مواد غذایی را ضد عفونی کنیم؟ باید هر بار که از آشپزخانه خود از ظروف تجهیزات پخت و پز و سطوح استفاده می کنید ، آنها باید تمیز و ضد عفونی شوند.

هنگام تمیز کردن، شما مواد غذایی، خرده خرده ها یا خاک های قابل مشاهده را از یک ظرف یا سطح خارج می کنید. قبل از اینکه بتوانید چیزی را ضد عفونی کنید، ابتدا باید تمیز باشد.

برای ظروف و تجهیزات پخت و پز خود، به صورت مطلوب از ماشین ظرفشویی استفاده کنید. چرا؟ از آنجایی که گرمای بالای ماشین ظرفشویی باعث از بین رفتن باکتری‌های مضر می‌شود، ممکن است مجهز به یک چرخه ضد عفونی شده باشد که از مواد شیمیایی ایمن غذایی برای اثربخشی بیشتر استفاده می‌کند.

چطور مواد غذایی را ضد عفونی کنیم؟

ماشین ظرفشویی ندارید؟

در پاسخ به این سوال که چطور مواد غذایی را ضد عفونی کنیم؟ باید بگوییم که برای شستن، شستشو و ضد عفونی کردن ظرف‌های خود از سینک ظرفشویی با سه حوضچه استفاده کنید. اگر سینک شما سه حوضچه ندارد، یک یا دو قابلمه بزرگ به عنوان حوضه دوم یا سوم استفاده کنید و این مراحل را دنبال کنید:

گام یک

سعی کنید میوه و سبزیجاتی انتخاب کنید که ظاهری سالم و بدون پوسیدگی داشته باشند. پس از ورود به منزل کیسه‌های میوه و سبزی را در جایی مخصوص و دور از دسترس کودکان قرار دهید؛ به گونه‌ای که تماسی با سایر وسایل منزل نیز نداشته باشند.

گام دوم

مواد غذایی و ظروف را در آب گرم و صابون بشویید. حتماً هر روز از پارچه‌های تمیز استفاده کنید و از اسفنج استفاده نکنید چرا که آنها تمایل به پناه دادن به میکروب ها دارند.

مرحله سوم

ظروف و مواد غذایی را کاملا در آ تمیز و گرم بشویید.

مرحله چهارم

ظروف و مواد غذایی را با محلول ضدعفونی کننده یا روش آب داغ ضد آب کنید. حال، ممکن است از شما سؤال شود: مهمترین راه بهداشت چیست؟ آیا واقعا تغییری ایجاد می کند؟ پاسخ کوتاه بله است. اگر هدف شما این است که به اندازه ممکن انجام دهید تا مطمئن شوید میکروب ها از بین رفته و از بیماری ناشی از غذا جلوگیری می کنند، قطعا باید ظروف و مواد غذایی خود را ضد عفونی کنید.

مرحله پنجم

اجازه دهید ظروف خشک شوند. با یک پارچه یا حوله خشک نکنید چرا که میکروب‌ها را گسترش می‌دهد.

چگونه صحیح تر است؟

ضد عفونی کردن یک مرحله مهم ایمنی مواد غذایی است که به دنبال تمیز کردن می آید. پس اگر برای شما هم این پرسش مطرح است که چطور مواد غذایی را ضد عفونی کنیم؟ با ادامه این مطلب همراه باشید.

هنگام آبکشی میکروب های مضر را با گرمای زیاد یا محلول شیمیایی می کشید. رستوران‌ها، بیمارستان‌ها، خانه‌های سالمندان و بسیاری از اماکن عمومی دیگر همگی از امکانات و ضد عفونی استفاد می‌کنند.

ابتدا بگذارید ظروف را بپوشانیم. اگر از ماشین ظرفشویی استفاده می کنید ، در صورت وجود از ویژگی ضدعفونی کننده استفاده کنید. اگر اینطور نیست، می‌توانید ظروف را خیس کرده و تجهیزات پخت و پز را با محلول ضد آب پاک کنید یا از آب گرم استفاده کنید. با اتمام عملیات ضد عفونی کردن میوه و سبزی، کیسه‌های پلاستیکی را دور انداخته و سینک و محل قرار دادن کیسه‌های خرید را شسته یا ضد عفونی کنید.

چطور مواد غذایی را ضد عفونی کنیم؟

در اینجا دستورالعمل های دو روش برای ضد عفونی وجود دارد:

طریقه تهیه محلول یک درصد وایتکس

برای آنکه بدانید چطور مواد غذایی را ضد عفونی کنیم؟ ابتدا باید یک واحد وایتکس را به ۵ واحد آب سرد و معمولی در ظرفی درب دار و ترجیحا پلاستیکی اضافه کنید. یادآور می شود محلولی که به این ترتیب محیا می شود لازم است در ظرف درب بسته ای نگهداری شده و حداکثر زمان ماندگاری و قابل استفاده بودن برای عملیات گندزدائی ۲۴ ساعت در نظر گرفته شده است . به جهت افزایش کارآمدی ماده گندزدای درست شده، تازه مصرف کردن آن در اولویت است.

روش محلول سفید کننده کلر

ظرف‌ها و موادغذایی را حداقل به مدت یک دقیقه در محلولی که از ۱ قاشق غذاخوری سفید کننده مانند وایتکس + ۱ گالن آب خنک شده تهیه شده است، قرار دهید. برای اطمینان از سفید بودن غلظت مناسب، از نوارهای آزمایشی استفاده کنید. ظروف آبکشی کرده بگذارید در مجاورت هوا به خوبی خشک شوند. برای جدا کردن ظروف از محلول، از دستکش استفاده کنید.

روش آب گرم

ظرف ها را به مدت حداقل ۳۰ ثانیه کاملا در آب ۱۷۰ درجه فارنهایت خیس کنید. برای بررسی دمای آب و زمان خیساندن ساعت با استفاده از دماسنج استفاده کنید. ظروف را جدا کرده و بگذارید در مجاورت هوا کاملا خشک شود. از دستکش استفاده کنید تا دستتان نسوزد.

برگشت به بالا